top of page

Teoriden pratiğe İşveren Markası

20 Aralık 2017 / Dr. Engin Baran

Geçtiğimiz yıl, İşveren Markası projelerinde son on yıldır yaşadıklarımı ve öğrendiklerimi anlatan kitabımın Almanca’ya çevrilmesi ve uyarlanması için çalışmaya başladım.

Kitapta güncel uygulamaların da yer alması için Almanya, İsviçre ve İtalya’da altı şirketin üst düzey yöneticileri ile bu şirketlerin en başarılı projelerini ve araştırmalarını birer vaka olarak özetledik.

Alman Ordusu Deutsche Bundeswehr, bu yılın belki de en çarpıcı çalışmasında askere alınan 12 kişinin ordudaki hayatını filtresiz ve sansürsüz olarak sosyal medyada nasıl yansıttıklarını anlattı. Unicredit, mezunların eğitim, rotasyon ve işe uyum süreçlerinde inanılmaz bir başarı elde eden uluslararası IMPACT projesinin detaylarını paylaştı. Swiss, ilk Boeing 777-300ER uçağını 2.500 çalışanının resmiyle nasıl donattığını ve çalışanlarına adadığı bu uçakla geçtiğimiz yıl nasıl en başarılı işveren markası seçildiğini aktardı. Alman Demiryolları Deutsche Bahn, her yıl gerçekleştirdiği 8.000 işe alım sırasında sanal gerçeklikten hologramlara kadar uyguladığı yöntemleri paylaştı. BAYER, Çalışan Marka Önermesi’nin (EVP) kurum değerleriyle uyumunu nasıl sağladıklarını ve bu EVP’nin globalde yayılması için gereken süreçleri özetledi. Son olarak, Avrupa’nın işveren markası konusundaki en büyük araştırma şirketi trendence, işyerine dijital yetkinliği yüksek çalışanları çekmek, tutmak ve bağlamak için gerekenleri aktardı.

Tam 14 ay sonra bugün kitabım Almanya’da baskıdan çıktı. Ben de bu heyecanı sizlerle paylaşmak istedim...

bottom of page